Μάσκα με προσωπικό σύστημα καθαρισμού αέρα από την LG

 

 

 

Τo PuriCare Wearable Air Purifier παρουσίασε η LG Electronics, στο ευρύτερο πλαίσιο της IFA 2020: Πρόκειται για μια μάσκα- προσωπικό σύστημα καθαρισμού αέρα, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, θα αρχίσει να διατίθεται το τέταρτο τρίμηνο σε επιλεγμένες αγορές.

Η LG στην ανακοίνωσή της δεν κάνει αναφορά στον κορονοϊό, ωστόσο υπογραμμίζει πωςτο LG PuriCare Wearable Air Purifier «επιλύει το δίλημμα των σπιτικών μασκών ανεπαρκούς ποιότητας και των ανεπαρκούς διαθεσιμότητας μασκών μίας χρήσης. Το PuriCare Wearable Air Purifier χρησιμοποιεί δύο φίλτρα H13 HEPA, παρόμοια με τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται στα οικιακά προϊόντα καθαρισμού αέρα της εταιρείας».

Η μάσκα αυτή, σύμφωνα με την LG, παρέχει «φρέσκο, καθαρό αέρα εντός και εκτός. Με τους διπλούς ανεμιστήρες (Dual Fans) και τον Αισθητήρα Αναπνοής (Respiratory Sensor) το wearable σύστημα καθαρισμού αέρα επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν καθαρό, φιλτραρισμένο αέρα ενώ ο αισθητήρας αναπνοής εντοπίζει τον κύκλο και την έκταση της αναπνοής αυτού που τον φορά και ρυθμίζει τους διπλούς, τριών ταχυτήτων αναπνευστήρες ανάλογα. Οι ανεμιστήρες αυτόματα επιταχύνουν για να βοηθούν στη λήψη αέρα και επιβραδύνουν για να μειώσουν την αντίσταση κατά την εκπνοή, για αναπνοή χωρίς προσπάθεια»

 

 

Η μάσκα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εφαρμόζει άνετα στο πρόσωπο και να ελαχιστοποιεί τη διαρροή αέρα γύρω από τη μύτη και το πηγούνι, ενώ μπορεί να φοριέται για ώρες. Μια μπαταρία των 820 mAh παρέχει μέχρι και οκτώ ώρες λειτουργίας σε low mode και δύο ώρες σε high mode. Επίσης, συνοδεύεται από μια θήκη η οποία βοηθά στην υγιεινή μεταξύ των χρήσεών της: Εφοδιασμένη με φώτα LED υπεριώδους φωτός που σκοτώνουν επιβλαβή μικρόβια, μπορεί επίσης να φορτίζει τη μάσκα και να ενημερώνει μέσω εφαρμογής πότε τα φίλτρα χρειάζονται αντικατάσταση. Παράλληλα, όπως τονίζει η LG, κάθε της τμήμα αντικαθίσταται εύκολα και μπορεί να ανακυκλωθεί. «Σε μια εποχή που οι καταναλωτές αναζητούν τρόπους να κάνουν τη ζωή ασφαλέστερη και βολικότερη, είναι σημαντικό να παρέχουμε λύσεις που προσθέτουν μετρήσιμη αξία» είπε ο Νταν Σονγκ, πρόεδρος της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company.

H LG θα προβεί σε virtual παρουσίαση των τελευταίων προϊόντων της στο πλαίσιο της IFA 2020 τον Σεπτέμβριο, μεταξύ των οποίων και η μάσκα.

Η εταιρεία πάντως, όπως προαναφέρθηκε, δεν έχει καμία αναφορά στην ανακοίνωσή της σχετικά με δυνατότητες της μάσκας να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορονοϊού, ενώ όταν ρωτήθηκε σχετικά από το The Verge απευθείας για αυτό, αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια, απαντώντας πως περιμένει σχετικές πιστοποιήσεις και δοκιμές για να δώσει τις πλήρεις λεπτομέρειες.

Σημειώνεται πως, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Korea Herald, η LG είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο πως ανέπτυξε την εν λόγω ηλεκτρονική μάσκα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία καθαρισμού αέρα της και δώρισε 2.000 μονάδες σε νοσοκομείο της Σεούλ.