Πώς να προετοιμάσετε το ψυγείο σας για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι μια από τις πιο αγαπημένες εποχές του χρόνου. Επιτέλους μεγαλώνει η μέρα και κάνει ζέστη, αφήνουμε τα βαριά ρούχα στην άκρη, οι δρόμοι και οι πλατείες γεμίζουν με χαμογελαστούς ανθρώπους, πραγματοποιούμε το ταξίδι εκείνο που περιμέναμε ολόκληρο το χρόνο να κάνουμε και η διατροφή μας εμπλουτίζεται με φρέσκα και υγιεινά πιάτα.

Και αυτό, το τελευταίο, ίσως είναι και ο λόγος που πρέπει να έχουμε πάντα έτοιμο το ψυγείο μας να «υποδεχτεί» το καλοκαίρι! Η LG είναι εδώ για να σας βοηθήσει με μερικές χρήσιμες και εύκολες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε πάντοτε τα τρόφιμά σας με ασφάλεια και χωρίς να σπαταλάτε ενέργεια.

 

  • Πρώτα απ ‘όλα, ρυθμίστε τη θερμοκρασία του ψυγείου σας μεταξύ 3 ° C και 7 ° C και την κατάψυξη στους -18 ° C.

 

  • Να αποφεύγετε το άσκοπο άνοιγμα της πόρτας του ψυγείου ή του καταψύκτη. Με κάθε απώλεια ψύχους, ο συμπιεστής αναγκάζεται να δουλέψει πιο σκληρά για να επανέλθει η θερμοκρασία στο εσωτερικό της συσκευής στο επιθυμητό επίπεδο. Ωστόσο, οι συμπιεστές των ψυγείων LG όχι μόνον έχουν δεκαετή εγγύηση, αλλά είναι και πιο αποτελεσματικοί –ειδικά όταν αυξάνεται η χρήση του ψυγείου, όπως γίνεται το καλοκαίρι.

 

  • Κατά το μαγείρεμα, αφήστε το φαγητό έξω  να κρυώσει πριν το βάλετε στο ψυγείο. Το ίδιο ακριβώς κάνετε αν θέλετε να το βάλετε στην κατάψυξη.

 

  • Ό,τι φαγητό θέλετε να συντηρήσετε στο ψυγείο σας, μην ξεχάσετε να το καλύψετε με μεμβράνη ή να το κλείσετε αεροστεγώς σε κάποια θήκη ή τάπερ. Tα τρόφιμα που δεν βρίσκονται σε κάποια θήκη στο ψυγείο παράγουν υγρασία και το ψυγείο αναγκάζεται να δουλέψει περισσότερο για να διατηρήσει την ιδανική θερμοκρασία.

 

  • Μέσα στο ψυγείο, τοποθετήστε τα τρόφιμα με τρόπο τέτοιον που να διευκολύνεται η κυκλοφορία του ψυχρού αέρα. Έτσι επιτυγχάνεται και αποτελεσματικότερη λειτουργία και οικονομία στην ενέργεια. Και, βέβαια, αν οι αεραγωγοί του ψυγείου σας δεν εμποδίζονται από τρόφιμα και αντικείμενα  λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και το σύστημα Total No Frost.

 

  • Αν πρόκειται να λείψετε από το σπίτι σας για περισσότερες από 15 μέρες, η καλύτερη επιλογή είναι να βγάλετε από την πρίζα το ψυγείο και τον καταψύκτη σας για να εξασφαλίσετε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Απλά, όταν αποσυνδέσετε το ψυγείο σας, θυμηθείτε να καθαρίσετε και να αφήσει την πόρτα ανοιχτή για την αποφυγή δυσάρεστων οσμών. Εναλλακτικά μπορείτε να θέσετε το LG ψυγείο σας σε λειτουργία Vacation ή Eco  , η οποία παρέχει τη δυνατότητα στον ψυγειοκαταψύκτη σας να λειτουργεί μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας.

 

  • Τέλος, σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για τη σωστή θέση του ψυγείου σας στο σπίτι, να σας πούμε πως θα πρέπει να αποφεύγετε να το τοποθετείτε κοντά στο φούρνο, σε σημείο που το βλέπει ο ήλιος όλη μέρα και γενικά κοντά σε οποιαδήποτε πιθανή πηγή θερμότητας μπορεί να έχετε στην κουζίνα. Παράλληλα, αφήνωντας 5 περίπου εκατοστά ανάμεσα στο πίσω μέρος τους ψυγείου σας και στον τοίχο, εξασφαλίζετε καλύτερο εξαερισμό και συνεπώς καλύτερη απόδοση της συσκευής σας. Αν ο καταψύκτης σας είναι ανεξάρτητος, δεν είναι απαραίτητο να τον έχετε «μπροστά στα πόδια σας». Αν έχετε τη δυνατότητα, μπορείτε να τον τοποθετήσετε σε ένα δροσερό δωμάτιο (π.χ. αποθήκη), ώστε να εξασφαλίσετε τόσο την καλύτερη απόδοσή του, όσο και περισσότερο χώρο στην κουζίνα σας.